Tävlingsklasser

Rotax Max Challenge är världens största karting serie. Man kör Rotax i närmare 100 länder. Rotax motorerna är en suverän produkt med lång driftsäkerhet, vilket är ovanligt inom racing. Motorerna har även 6 måndades fabriksgaranti
I Sverige har vi kört Rotax Max Challenge sedan 1999. 
Rotax Max Challenge serien kör man i de flesta av dessa länder. Där vinnarena i respektive serie får äran att köra i en Världsfinal som går någonstans i världen (olika ställen varje år). Man kan alltså inte bara komma dit och tävla eller köpa en biljett utan du måste vinna för att komma dit. Alla förare kommer dit med hjälmen under armen och får en komplett kart utlottad med alla tillbehör. Så vet är verkligen racing på lika villkor.

Rotax Max Junior

Rotax Max Junior Logo.png

Ålder: 12-14 år

Rotax Junior är första steget i svenska Rotaxfamiljen. Här börjar du köra från 12 år. I Rotax Junior kör man med en vattenkyld Rotax motor 125 cc. När du blir 14 är det enkelt att uppgradera din motor till en Senior.
6 månaders nygaranti
Däck slicks: Mojo D2
Däck regn: Mojo W5

Rotax Max Senior

Rotax Max Senior Logo.png

Ålder:  Från 14 år

Rotax Senior är klassen du kör ifrån att du fyller 14 år. Motorn är en Rotax 125 cc vattenkyld. Detta är världens största kartingklass i karting. Tävla på alla nivåer med samma material. 6 månaders nygaranti på delar och motor.
Däck slicks: Mojo D5
Däck regn: Mojo W5

Rotax Max DD2

Rotax Max DD2 Logo.png

Ålder: Från 18 år

Rotax Max DD2 är en klass från 18 år i Sverige (internationellt kör man från 15 år) Denna motor är tvåväxlad som du manövrar enkelt med två paddlar på ratten. Unikt med denna också är att den har ingen kedja som gör att man slipper en massa underhåll och koncentrera sig på racing.
Däck slicks: Mojo D5
Däck regn: Mojo W5

Rotax Max DD2 Masters

Rotax Max DD2 Masters Logo.png

Ålder: Från 32 år

Rotax Max DD2 Master är en klass från 32 år. De flesta tycker det är skönt att slippa tävla med ungdomarna. Det är samma motor som används här som i Rotax DD2, alltså en tvåväxlad med paddlar på ratten. Den har dessutom ingen kedja vilken är unikt.
Däck slicks: Mojo D5
Däck regn: Mojo W5